Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au atacat într-o țară din Africa: Care a fost ținta US Army

www.onlinereport.ro
tanc american

Statele Unite ale Americii (SUA) au întreprins duminică un atac asupra islamiştilor somalezi shebab, la circa 300 de km sud-vest de capitala Somaliei, Mogadiscio, a anunţat Pentagonul, informează AFP.

Militarii americani nu au oferit niciun detaliu cu privire la acest raid - întreprins la ora 06:00 GMT - nici cu privire la forţele care au fost implicate, ci doar au precizat că el a fost executat "în coordonare cu partenerii regionali, ca răspuns direct la recentele acţiuni ale islamiştilor shebab, inclusiv recentele atacuri împotriva forţelor somaleze", scrie agerpres.ro.

Citește și: TOPLESS Alexandra Stan și-a arătat SÂNII pe plajă / FOTO HOT

Pentagonul a ţinut să sublinieze, într-un comunicat, că operaţiunea a fost desfăşurată în cadrul legal aprobat în martie de preşedintele Donald Trump, care permite forţelor americane să "întreprindă acţiuni împotriva islamiştilor shebab într-o zonă geografică definită ca având activităţi ostile şi în susţinerea" partenerilor somalezi.

La începutul lui mai, un soldat american, care oficial făcea parte dintr-o misiune de consiliere şi asistenţă a armatei naţionale somaleze, a fost ucis de tirul unei arme uşoare, într-un raid împotriva islamiştilor shebab. Acesta a fost primul soldat american ucis în Somalia după "Black Hawk Down", din 3 octombrie 1993, bătălia de la Mogadisco în timpul căreia două elicoptere americane au fost doborâte şi 18 soldaţi au fost ucişi.

Citește și: SCANDAL în Biserica Ortodoxă, la mănăstirea unde mai multe măicuțe au rămas însărcinate: Un călugăr a lăsat GRAVIDĂ o credincioasă / VIDEO

Din 2013, forţele speciale americane au revenit în Somalia. Acest contingent permanent, de circa 50 de oameni, potrivit Pentagonului, este însărcinat cu formarea armatei naţionale somaleze pentru luptă împotriva islamiştilor shebab.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.