Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au impus sancţiuni împotriva a 3 indivizi şi a unei companii cu sediul în Malta, pentru contrabandă cu combustibil şi droguri din Libia

Fox News
sua drapel berna

SUA au impus joi sancţiuni împotriva a trei indivizi şi a unei companii cu sediul în Malta, acuzându-i că au acţionat ca o reţea de contrabandişti şi că au contribuit la instabilitatea Libiei, relatează Reuters.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat într-un comunicat că l-a trecut pe lista neagră pe Faysal al-Wadi, acuzându-l pe cetăţeanul libian că a introdus ilegal în Malta droguri şi combustibil din Libia, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Vizaţi de sancţiuni sunt şi asociaţii săi Musbah Mohamad M Wadi şi Nourddin Milood M Musbah, compania cu sediul în Malta Alwefaq Ltd şi ambarcaţiunea Maraya, despre care Departamentul Trezoreriei susţine că Wadi a folosit-o în operaţiunile sale de contrabandă.

"Concurenţa pentru controlul rutelor de contrabandă, facilităţilor petroliere şi nodurilor de transport reprezintă un factor cheie de instigare la conflict în Libia şi lipseşte poporul libian de resurse economice", a precizat Departamentul Trezoreriei SUA.

Sancţiunile adoptate joi îngheaţă orice active din SUA ale celor vizaţi şi în general le interzice americanilor să aibă de a face cu ei.

Citește și: Cozmin Gușă aruncă bomba: Să-mi confirme dacă este adevărat că este homosexual. Am o serie de informații în acest sens!

"Faysal al-Wadi şi asociaţii săi au scos ilegal combustibil din Libia şi au folosit această ţară ca zonă de tranzit pentru transportul ilegal de droguri", a declarat adjunctul secretarului trezoreriei, Justin Muzinich.

"SUA sunt angajate să expună reţelele ilicite care exploatează resursele Libiei spre profitul lor, făcând rău în acelaşi timp poporului libian", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.