Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au protestat oficial pe lângă Rusia din cauza condiţiilor de detenţie ale cetăţeanului americano-britanic Paul Whelan

Paul Whelan

SUA au protestat oficial miercuri pe lângă Rusia din cauza condiţiilor de detenţie ale cetăţeanului americano-britanic Paul Whelan, arestat la sfârşitul lunii decembrie la Moscova, sub acuzaţia de spionaj, potrivit AFP preluată de Agerpres

'Am protestat pe lângă Ministerul de Externe rus pe tema relelor tratamente la care este supus Paul Whelan în detenţie', a declarat purtătoarea de cuvânt a Ambasadei SUA la Moscova, Andrea Kalan, într-o postare pe Twitter.

Diplomaţia rusă a reacţionat pe contul său de Twiiter, sugerând SUA să se intereseze mai degrabă de respectarea drepturilor cetăţenilor ruşi aflaţi în detenţie în Statele Unite.

Nota de protest intervine după câteva zile după respingerea apelului făcut de Paul Whelan pentru eliberarea sa.

Fostul puşcaş marin a fost arestat la 28 decembrie 2018 într-un context deja complicat de acest tip de cazuri între Rusia şi Occident. Serviciile de securitate ruse (FSB) susţin că l-au reţinut pe Whelan 'în timp ce acesta comitea un act de spionaj', ceea ce el dezminte. Dacă va fi găsit vinovat, rezidentul americano-britanic riscă până la 20 de ani de închisoare.

În februarie, avocatul său afirmase că lui Paul Whelan, care deţine de asemenea naţionalităţile irlandeză şi canadiană, i-a fost înscenat toate acestea de către o cunoştinţă care i-a dat un stick USB care conţinea ceea ce el credea că sunt fotografii realizate în timpul unei şederi anterioare în Rusia în compania acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.