Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au recunoscut: Câți soldați au americanii, de fapt, în Siria

soldati americani

SUA au recunoscut miercuri că au 2.000 de militari desfăşuraţi în Siria, de patru ori mai mult decât anunţase Departamentul de Stat cu doar o lună în urmă, a informat EFE.

Numărul nu reprezintă sub nicio formă o creştere a trupelor americane în această ţară, ci reflectă o contabilitate mai exactă, le-a declarat ziariştilor purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning.

Citește și: Previziuni GRAVE ale lui Cozmin Guşă: 'Recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului va avea consecinţe imediate'

În luna noiembrie, Forţele Armate ale SUA dăduseră asigurări că numărul militarilor lor în Siria se ridica la 503, cu mult sub cifra avansată miercuri de Manning, care a insistat însă că, de fapt, numărul militarilor americani în Siria urmează o "tendinţă descendentă", după retragerea a 400 de infanterişti marini care au ajutat forţele locale să recucerească Raqqa, fosta capitală de facto a grupării teroriste Statul Islamic, anunță Agerpres.

Manning a refuzat să specifice dacă cei 400 de infanterişti marini fac parte din contingentul total. "Sunt mai mult sau mai puţin 2.000. Nu dorim să prezentăm efectivele noastre duşmanului", s-a limitat să declare Manning, adăugând că SUA are în Irak 5.200 de militari, cifră care nu diferă de ultimele estimări făcute publice de autorităţile americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.