Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au sporit raidurile aeriene împotriva jihadiştilor din Libia

Statele Unite şi-au înmulţit în mod semnificativ atacurile aeriene asupra bastionului organizaţiei teroriste Statul Islamic (SI) în oraşul libian Sirt, a relatat duminică publicaţia La Repubblica din Roma, citând armata italiană, potrivit DPA.

Citește și: Autorităţile ucrainene anunţă CAPTURAREA unui spion militar rus

Forţele americane nu au crescut doar numărul atacurilor, dar au sporit şi precizia cu care acestea sunt executate, fiind folosite avioane şi drone de la baza Sigonella din Sicilia şi de la alte baze din Mediterana, conform articolului din cotidianul italian.

"A fost o scădere după ce au fost rezolvate cele mai mari ţinte, însă acum perimetrul de atac a fost redus la puţin peste un kilometru pătrat, iar avioanele şi elicopterele americane atacă de asemenea grupuri mici de terorişti", a scris La Repubblica, potrivit agerpres.

Sirt este ultimul bastion de rezistenţă din Libia al organizaţiei teroriste, care acum a fost împinsă spre o zonă restrânsă din acest oraş de coastă, unde mai rezistă circa 170-200 de combatanţi.

Analiză IHS: Bombardamentele Rusiei în Siria vizează tot mai puţin teroriştii ISIS

În 2015, Statul Islamic a ocupat Sirt - locul de naştere al fostului dictator Muammar Gaddafi care a fost înlăturat de la putere în 2011 - şi şi-a extins teritoriul ocupat, controlând la un moment dat o secţiune de 200 de km de coastă.

Coaliţia care luptă împotriva SI încearcă de mai multe luni să îi elimine pe terorişti din Sirt. Duminică, SUA a lansat cel puţin nouă atacuri aeriene asupra oraşului, omorând doi militanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.