Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au trimis oameni în Turcia pentru a stabili dacă-l extrădează pe Fethullah Gulen

Fethullah Gülen

O delegaţie oficială americană va avea marţi şi miercuri convorbiri cu autorităţile turce în cadrul anchetei referitoare la fostul imam Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că s-ar fi aflat în spatele tentativei de puci eşuate din 15 iulie, a indicat luni o sursă diplomatică turcă, citată de AFP.

Delegaţia, formată din patru responsabili ai Ministerului de Justiţie şi ai Departamentului de Stat, va avea convorbiri juridice, în ajunul vizitei vicepreşedintelui american Joe Biden miercuri la Ankara, a precizat sursa sub rezerva anonimatului.

Citește și: Deontologie, nene! BBC a transmis, în direct, o partidă de sex: Reporterul spunea că cei doi citesc o carte / VIDEO

După tentativa de puci eşuată, guvernul turc le-a cerut Statelor Unite ''arestarea de urgenţă şi extrădarea'' lui Gulen, care trăieşte în SUA din 1999. Ministrul turc de justiţie, Bekir Bozdag, a trimis o a doua cerere la începutul lui august în SUA pentru arestarea lui Gulen.

După convorbirile prevăzute pentru marţi şi miercuri, o echipă a Ministerului turc de Justiţie ar urma, de asemenea, să meargă în SUA.

Citește și: A luat argintul la Olimpiadă, acum riscă să fie arestat: Motivul este cel mai CIUDAT din lume

Ankara cere cu insistenţă extrădarea lui Gulen de către Washington, aliat al Turciei în cadrul NATO, care nu a dorit să acţionează în acest dosar.

Fostul imam, în vârstă de 75 de ani, care s-a autoexilat în SUA, a negat ferm orice implicare a sa în tentativa de puci, conform Agerpres.

Citește și: Pomelnicul hotelurilor de lux detinute de Biserica Ortodoxa Romana! Patriarhia face milioane de euro din spatiile de cazare din Romania si strainatate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.