Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA avertizează că SECURITATEA LUMII e amenințată: Vizată e o țară din America Latină

http://factormm.com
Venezuela proteste

Statele Unite şi-au exprimat speranţa că reuniunea neoficială privind Venezuela, luni la ONU, va conduce la acţiuni internaţionale pentru a preveni actuala criză din această ţară să devină o ameninţare la adresa securităţii, potrivit unui document transmis vineri Consiliului de Securitate, relatează AFP.

Ambasadoarea americană, Nikki Haley, este la originea convocării acestei reuniuni publice care se va ţine într-o sală a Naţiunilor Unite dedicată chestiunilor economice şi sociale, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vestea care cutremură umanitatea: zeci de mii de oameni, înlocuiți cu roboți! Gigantul mondial care a luat această decizie

Venezuela se află în pragul incapacităţii de plată a datoriei sale externe, pe care vrea să o restructureze în pofida unei crize economice, politice şi umanitare ce durează de mai multe luni.

"Comunitatea internaţională trebuie să acţioneze în comun în privinţa crizei din Venezuela şi a impactului său umanitar înainte ca aceasta să se agraveze şi să devină o ameninţare pentru pacea şi securitatea internaţionale", a afirmat misiunea americană în documentul său obţinut de AFP.

Citește și: Măsură fără precedent! Statul european care INTERZICE vânzarea țigărilor

Potrivit acestuia, în şase luni, peste 500.000 de venezueleni au fugit în Columbia şi în ţări vecine. Acestea trebuie să lupte în prezent împotriva traficului de fiinţe umane şi a afacerilor de exploatare sexuală, a precizat textul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.