Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA avertizează Rusia: 'Răbdarea noastră e foarte limitată'

sua rusia

Şeful diplomaţiei americane John Kerry a avertizat miercuri Rusia în legătură cu conflictul sirian, afirmând că 'răbdarea' Washingtonului este "foarte limitată" în ceea ce priveşte soarta preşedintelui Bashar al-Assad, relatează AFP.

'Rusia trebuie să înţeleagă că răbdarea noastră nu este infinită. De fapt, este chiar foarte limitată pentru a şti dacă Al-Assad trebuie sau nu să dea socoteală' pentru rolul său într-un conflict care a făcut deja 280.000 de morţi în decurs de cinci ani, a declarat secretarul de stat american, la Oslo, la sfârşitul unei întrevederi cu omologul său iranian Mohammad Javad Zarif.

Citește și: Cel mai bun job din lume: călătorești, bei bere și primești 12.000 de dolari

Deşi susţinători ai armistiţiului şi procesului de pace în Siria, SUA şi Rusia nu se pun de acord cu privire la problema plecării lui Al-Assad, crucială în soluţionarea conflictului sirian. Pentru Washington, plecarea preşedintelui sirian nu este negociabilă, în timp ce pentru Kremlin numai alegătorii sirieni au dreptul să decidă soarta acestuia.

Statele Unite ale Americii sunt "de asemenea gata să ceară socoteală (grupurilor armate) membre ale opoziţiei', suspectate de abuzuri sau care 'continuă luptele încălcând acordul de încetare a focului", a mai spus John Kerry.

Citește și: A fost inaugurat primul simulator al morții: Costă 300 de lei pentru a afla cum e să mori / VIDEO

Trei runde de negocieri indirecte între regimul sirian şi opoziţie au fost organizate în acest an la Geneva, sub auspiciile ONU, însă nu au condus la niciun rezultat.

La începutul lunii iunie, Bashar al-Assad a promis să recucerească 'fiecare centimetru' din ţara sa, spulberând speranţele unei încetări a ostilităţilor de durată, scrie agerpres.ro.

Citește și: Asta e cea mai nouă metodă de împrumut: Dai poze cu tine nud și ți se dă credit

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.