Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA bagă 52 de miliarde de dolari în producția de cipuri, după penuria mondială cauzată de pandemie

i.pinimg.com
cip bionic

Un grup de senatori americani sunt pe punctul de a anunţa vineri o propunere în valoare de 52 de miliarde de dolari care va creşte semnificativ cercetarea şi producţia de semiconductori în SUA pe parcursul următorilor cinci ani, informează Reuters, citând surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, senatorii Mark Kelly, John Cornyn, Mark Warner şi Tom Cotton negociază un acord de compromis cu privire la un set de măsuri destinat stimulării producţiei de semiconductori în SUA, în contextul creşterii producţiei de semiconductori în China şi deficitelor de aprovizionare care afectează în prezent constructorii auto şi alte companii americane.

Finanţarea pentru cipuri ar urma să fie inclusă într-un proiect de lege mai amplu care va fi dezbătut săptămâna viitoare de Senatul SUA, care prevede cheltuieli de peste 110 miliarde de dolari pentru cercetare în domeniul tehnologiilor avansate, astfel încât SUA să poată concura mai bine cu China, scrie Agerpres.ro.

Preşedintele SUA, Joe Biden a făcut şi el un apel pentru o finanţare de 50 de miliarde de dolari destinată impulsionării producţiei şi cercetării în domeniul semiconductorilor.

Susţinătorii finanţării subliniază că în anul 1990 SUA avea o cotă de 37% în producţia de semiconductori şi echipamente microelectronice, în timp ce astăzi doar 12% din semiconductori sunt produşi în SUA.

"Există o nevoie urgentă pentru securitatea noastră economică şi naţională să furnizăm finanţare pentru a implementa rapid aceste programe vitale. Partidul Comunist Chinez investeşte peste 150 de miliarde de dolari în producţia de semiconductori astfel încât să poată controla această tehnologie crucială", se arată într-un proiect de document consultat de Reuters.

În acest proiect este prevăzută o finanţare de 39 de miliarde de dolari sub formă de stimulente pentru producţie şi cercetare&dezvoltare precum şi 10,5 miliarde de dolari pentru implementarea unor programe precum National Semiconductor Technology Center, National Advanced Packaging Manufacturing Program şi alte proiecte de cercetare&dezvoltare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.