Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de milioane de dolari pentru zdrobirea lui Vladimir Putin: americanii pompează sume colosale în armata ucraineană

twitter.com
ucraina armata

Americanii pompează sume colosale în armata ucraineană

Statele Unite au anunțat luni că vor trimite Ucrainei un nou ajutor de securitate în valoare de 200 de milioane de dolari, informează Reuters, potrivit Rador.

Ajutorul include muniții de apărare antiaeriană, proiectile de artilerie, capacități antiblindate și echipamente suplimentare de deminare, a declarat secretarul american de stat Antony Blinken.

Lunea trecută, doi oficiali americani au declarat pentru Reuters că vor începe să distribuie fonduri în valoare de 6,2 miliarde de dolari, descoperite în urma unei erori contabile a Pentagonului care a supraevaluat ajutoare de miliarde de dolari pentru Ucraina.

În luna mai, Pentagonul a anunțat că a atribuit din greșeală o valoare mai mare decât cea justificată armamentului american trimis la Kiev, atunci când personalul a folosit "valoarea de înlocuire" în loc de "valoarea amortizată" pentru a contabiliza muniția, rachetele și alte echipamente în valoare de miliarde de dolari trimise în Ucraina.

Context

Ucraina are nevoie de armament, care poate fi expediat din stocurile americane în câteva zile sau săptămâni, pentru a putea continua să respingă invazia Rusiei. Eroarea contabilă este în beneficiul Kievului, deoarece pot fi trimise mai multe echipamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.