Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA cere țărilor partenere ajutor mai mare și mai rapid pentru Ucraina

reuters.com
yellen

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a îndemnat ţările partenere şi aliaţii Statelor Unite, marţi, cu ocazia unei întâlniri cu ministrul ucrainean la finanţelor, Serghei Marcenko, să accelereze plăţile financiare către Ucraina şi să-şi intensifice ajutorul acordat, notează AFP, preluat de Agerpres.

"Facem apel la partenerii şi aliaţii noştri să ni se alăture pentru a-şi plăti rapid angajamentele existente faţă de Ucraina şi pentru a-şi intensifica eforturile lor", a declarat Janet Yellen care l-a primit la Washington pe omologul său ucrainean. Aceasta este, a precizat ea, atât pentru "a ajuta Ucraina să-şi menţină serviciile guvernamentale esenţiale", dar şi pentru "a începe să construiască şi să se redreseze".

Secretarul Trezoreriei a subliniat astfel că Statele Unite vor începe "să plătească guvernului ucrainean în următoarele săptămâni cele 4,5 miliarde de dolari de ajutor bugetar adoptat de Congres pe 30 septembrie". "Ne angajăm să vă oferim această finanţare cât mai curând posibil, pentru că ştim cât de important este să vă susţinem rezistenţa curajoasă la invazia ilegală a Rusiei", a adăugat ministrul american.

Acest pachet face parte dintr-un ajutor mai mare de 12,3 miliarde de dolari acordat Ucrainei în cadrul unui vot care a validat şi bugetul Statelor Unite pentru sfârşitul anului şi a evitat oprirea serviciilor federale. Şi "vom continua să vă sprijinim", a promis Janet Yellen, citată de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.