Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA - Echipa de campanie a lui Trump a dat în judecată un post TV afiliat NBC

nyt.com
trump

Echipa de campanie a lui Donald Trump a dat în judecată un post de televiziune afiliat NBC, susţinând că preşedintele a fost calomniat printr-un advertorial despre răspunsul său la criza provocată de Covid-19, potrivit Variety.

Procesul a fost intentat luni postului de televiziune WJFW-NBC din Wisconsin.

Organizaţia pro-democraţie Priorities USA Action a produs advertorialul intitulat „Exponential Threat”. El cuprinde fragmente din înregistrări audio cu Donald Trump, care rulează pe măsură ce curba epidemiei creşte.

„Coronavirusul... asta este noua lor înşelătorie”, spune Trump.

Înregistrările audio datează din 28 februarie, din timpul unui miting al lui Trump în Carolina de Sud.

În documentele depuse la curtea de justiţie din Price County (Wisconsin) este susţinut că vorbele lui Trump au fost scoase din context pentru a denatura înţelesul.

„Modificarea mincinoasă a înregistrării audio face clar că «asta» nu se referă la coronavirus, ci direct la politizarea pandemiei făcută de democraţi”, se arată în documente.

Guy Cecil, preşedinte al Priorities USA, a transmis într-un comunicat: „Este destul de simplu. Donald Trump nu vrea ca votanţii să audă adevărul şi încearcă să hărţuiască posturile TV să se supună. Adevărul este că Trump a ignorat avertismentele experţilor şi ale propriei echipe şi a subestimat coronavirusul chiar dacă s-a răspândit necontrolat în ţară şi în lume. Americanii suferă acum din cauza lipsei de acţiune din partea lui. Nu vom înceta să relatăm faptele şi să îl tragem la răspundere pe preşedinte pentru acţiunile lui”.

Echipa de campanie a preşedintelui a trimis posturilor de televiziune, pe 25 martie, o scrisoare în care era cerută sistarea difuzării advertorialului lansat cu o zi înainte. Potrivit documentelor din proces, WJFW-NBC, cu sediul în Rhinelander, l-a mai difuzat de 36 de ori pe parcursul a 11 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.