Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA iau o măsură radicală: Teste obligatorii pentru toți călătorii care vin din China, după ridicarea măsurilor 'zero-COVID'

premiumtimesng.com
covid-19

Statele Unite vor impune testele COVID-19 obligatorii pentru călătorii din China, au anunțat miercuri oficialii americani din domeniul sănătății, alăturându-se astfel Indiei, Italiei, Japoniei și Taiwanului care au luat noi măsuri după decizia Beijingului de a ridica politicile stricte de zero-COVID, transmite agenția Reuters.

Oficialii au declarat reporterilor că, începând cu 5 ianuarie, toți pasagerii aerieni în vârstă de 2 ani și mai mult vor avea nevoie de un rezultat negativ al unui test cu cel mult două zile înainte de plecarea din China, Hong Kong sau Macao.

Pasagerii care sunt testați pozitiv cu mai mult de 10 zile înainte de zbor pot furniza documente de recuperare în locul rezultatului negativ al testului, au declarat oficialii federali.

Aceștia au atribuit modificarea politicii la lipsa de informații privind variantele virusului SARS-CoV-2 și la îngrijorarea că numărul crescut de cazuri de COVID din China ar putea duce la dezvoltarea unor noi variante ale virusului.

De asemenea, Statele Unite își extinde programul voluntar de secvențiere genomică în aeroporturi, adăugând Seattle și Los Angeles la program. Astfel, numărul total de aeroporturi care colectează informații din testele pozitive ajunge la șapte.

Într-o schimbare abruptă de politică, China a început luna aceasta să demonteze cel mai strict regim COVID din lume, cu carantine și teste extinse, punând economia sa afectată pe calea unei redeschideri complete anul viitor.

Ridicarea restricțiilor, în urma unor proteste pe scară largă împotriva acestora, înseamnă că COVID se răspândește în mare parte necontrolat și probabil că infectează milioane de oameni pe zi, potrivit unor experți internaționali în domeniul sănătății.

Beijingul s-a confruntat cu criticile internaționale potrivit cărora datele sale oficiale privind COVID și numărul de decese nu corespund cu amploarea epidemiei.

"Avem doar informații limitate în ceea ce privește ceea ce este împărtășit legat de numărul de cazuri care sunt în creștere, spitalizări și mai ales decese. De asemenea, a existat o scădere a testelor în întreaga China, astfel încât, de asemenea, este dificil să știm care este adevărata rată de infectare", a declarat un oficial american din domeniul sănătății în cadrul briefingului.

Având în vedere numărul mare de persoane din China care nu au fost expuse la virus, introducerea variantelor Omicron și revenirea la politicile chinezești de zero-COVID, oficialii americani sunt îngrijorați că va exista un număr mare de infecții care vor duce la spitalizări și decese în China, a mai spus oficialul.

Unii experți în sănătate la nivel mondial au declarat că virusul ar putea infecta până la 1 milion de persoane pe zi, iar grupuri internaționale de modelare au prezis că China ar putea înregistra 2 milioane de decese sau mai mult.

La începutul acestei săptămâni, oficialii americani au citat "lipsa de date transparente" din partea Chinei, o plângere persistentă a Washingtonului cu privire la modul în care China gestionează pandemia, ca motiv pentru a lua în considerare propriile restricții de călătorie.

Abordările americană și chineză de combatere a COVID au fost foarte diferite de-a lungul pandemiei.

Ratele ridicate de infectare în Statele Unite la începutul pandemiei au oferit Beijingului posibilitatea de a argumenta că modelul său de măsuri stricte de prevenire a COVID a salvat vieți.

China a avut dificultăți în a-și vaccina populația în vârstă și încă nu a autorizat vaccinuri străine cu ARNm. Rata sa generală de vaccinare este de peste 90%, dar rata pentru adulții care au primit vaccinuri de rapel scade la 57,9% și la 42,3% pentru persoanele cu vârsta de 80 de ani și peste, potrivit datelor guvernului chinez de săptămâna trecută.

Țara are nouă vaccinuri COVID dezvoltate la nivel național și aprobate pentru utilizare, dar niciunul nu a fost actualizat pentru a viza varianta Omicron, foarte infecțioasă.

Oficialii americani au declarat în cadrul briefingului că au oferit vaccinuri cu ARNm și alte tipuri de sprijin Chinei, dar oficialii chinezi au declarat public că nu au nevoie de asistență americană în acest moment. "Ne menținem în continuare oferta noastră", a declarat un oficial.

În iunie, Statele Unite au anulat o cerință veche de 17 luni ca persoanele care sosesc în țară pe calea aerului să fie testate negativ pentru COVID-19. Aceasta cere în continuare ca majoritatea cetățenilor non-americani să fie vaccinați împotriva COVID pentru a călători în Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.