Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA își sfătuiesc cetățenii să evite deplasările spre aeroportul din Kabul

captură twitter
aeroport kabul

Statele Unite i-au sfătuit pe cetăţenii americani aflaţi în Afganistan să evite sâmbătă deplasările spre aeroportul din Kabul, unde mii de persoane s-au strâns încercând să fugă după ce talibanii au preluat controlul în ţară, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

'Din cauza ameninţărilor potenţiale de securitate dincolo de porţile aeroportului din Kabul, îi sfătuim pe cetăţenii Statelor Unite să evite să se deplaseze spre aeroport şi să evite porţile aeroportului în acest moment dacă nu au primit instrucţiuni individuale din partea unui reprezentant al guvernului SUA de a face acest lucru', a transmis ambasada americană.

Recomandarea intervine după ce cofondatorul mişcării talibane, mollahul Baradar, a sosit la Kabul pentru discuţii cu alţi lideri vizând formarea unui nou guvern în Afganistan.

În jur de 12.000 de străini şi afgani care lucrau pentru ambasade sau organizaţii internaţionale de asistenţă au fost evacuaţi de pe aeroportul din Kabul de când talibanii au intrat în capitală, a declarat un oficial al NATO pentru Reuters.

'Procesul de evacuare este lent, pentru că este riscant, dat fiind că nu vrem niciun fel de ciocniri cu talibani sau civili în afara aeroportului', a afirmat el, sub rezerva anonimatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.