Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, Israelul și Arabia Saudită sunt izolate diplomatic, în viziunea ministrului de externe iranian

Grand Ayatollah Ali Khamenei

Preşedintele american Donald Trump, prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman şi premierul israelian Benjamin Netanyahu sunt 'izolaţi' în opoziţia lor faţă de Iran, a declarat luni ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, relatează AFP, conform Agerpres.

''Astăzi, lumea întreagă a declarat că nu mai este în linie cu politica SUA împotriva Iranului'', a declarat Zarif, într-un discurs citat de agenţia semioficială ISNA.

''Vorbiţi cu oricine, nu contează unde în lume, şi vi se va spune că Netanyahu, Trump şi Mohammed bin Salman sunt cei izolaţi, nu Iranul'', a declarat el.

În ajunul restabilirii sancţiunilor americane împotriva Iranului, consecinţă a retragerii SUA din acordului istoric din 2015 privind dosarul nuclear iranian, ministrul iranian a admis faptul că ţara se află într-o perioadă dificilă.

''Desigur, intimidarea SUA şi presiunile politice pot provoca perturbări, dar un fapt este că în lumea de astăzi America este izolată'', a menţionat Mohammad Javad Zarif.

Arabia Saudită şi Israelul, principalii rival regionali ai Iranului, sunt printre singurele ţări care sprijină ferm restabilirea sancţiunilor americane.

Ceilalţi semnatari ai acordului din 2015 - Marea Britanie, Franţa, Germania, China şi Rusia - consideră că Iranul îşi respectă angajamentele şi depun eforturi comune să salveze acordul garantând Teheranului protecţie economică.

Uniunea Europeană a confirmat luni că este "hotărâtă să protejeze operatorii economici europeni implicaţi în afaceri legale cu Iranul, în conformitate cu legislaţia UE şi Rezoluţia 2231 a Consiliului de Securitate al ONU". Această protecţie va duce la elaborarea unei legislaţii specifice care va intra în vigoare marţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.