Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA amenință China cu sancțiuni economice

china sua

Casa Alba ia în considerare aplicarea de sanctiuni împotriva companiilor si persoanelor din China despre care considera ca au beneficiat de pe urma unui atac cibernetic al hackerilor chinezi asupra unor secrete comerciale americane, a relatat duminica Washington Post, potrivit Reuters.

Publicatia, care citeaza câtiva oficiali neidentificati ai Administratiei Obama, a precizat ca decizia finala privind adoptarea de sanctiuni ar urma sa fie luata în curând, posibil în urmatoarele doua saptamâni.

Suspiciunile ca hackeri chinezi s-ar fi aflat în spatele unor atacuri cibernetice pentru sustragerea de date în SUA au tensionat relatiile dintre cele mai mari economii ale lumii, în contextul în care presedintele chinez Xi jinping se pregateste sa efectueze luna viitoare prima sa vizita în SUA.

Oficiali ai Administratiei Obama au spus ca China este principalul suspect în ampla actiune de piratare a unei agentii guvernamentale americane, în urma careia au fost sustrase date despre cel putin 4,2 milioane de actuali si fosti lucratori guvernamentali. China a negat orice implicare.

Oficiali guvernamentali si analisti cibernetici americani spun ca hackerii chinezi folosesc tactici de ultima generatie pentru a crea baze de date masive care ar putea fi folosite pentru spionajul traditional, cum ar recrutarea de spioni sau obtinerea accesului la date pe alte retele.

Washington Post a scris ca sanctiunile ar fi prima punere în practica a unui ordin executiv pe care presedintele Barack Obama l-a semnat la începutul acestui an pentru a autoriza înghetarea activelor entitatilor si persoanelor din strainatate suspectate de spionaj cibernetic comercial.

Potrivit unui oficial al administratiei americane citat de Washington Post, decizia privind posibilele sanctiuni 'transmite Beijingului un semnal ca administratia va raspunde actiunilor de spionaj economic si sectorului privat un mesaj ca este aparat'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.