Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, pregătite să relaxeze embargoul impus Libiei asupra armelor

libia

Guvernul american este pregătit să relaxeze embargoul ONU privind armele în Libia, pentru a ajuta guvernul de uniune al acestei ţări să lupte împotriva organizaţiei Stat Islamic (SI), au afirmat joi responsabili şi diplomaţi, relatează AFP. 'Dacă guvernul libian pregăteşte o listă detaliată şi coerentă a lucrurilor pe care doreşte să le utilizeze pentru a lupta împotriva ISIL (acronim englez al SI) şi răspunde tuturor cerinţelor pentru această exceptare, cred că membrii Consiliului de Securitate al ONU vor examina foarte serios această cerere', a declarat un responsabil al administraţiei americane. Sursele diplomatice citate nu au precizat tipul de arme pe care Libia l-ar putea solicita, conform Agerpres.

 

Guvernul de uniune, cu baza la Tripoli, este susţinut de comunitatea internaţională.

 

Un embargo privind armele a fost decis de către ONU în 2011, dar a fost încălcat în mod repetat în favoarea diferitelor miliţii care acţioneză în Libia.

 

'Există o dorinţă foarte sănătoasă în Libia de a se debarasa ei înşişi de ISIL şi cred că este ceva ce ar trebui să susţinem şi la care răspundem', a adăugat el.

 

Un responsabil libian a anunţat joi că SI în Libia a reuşit să preia controlul la Abou Grein, o localitate strategică din vestul ţării. Organizaţia Stat Islamic a profitat de haosul în care s-a aflat Libia de la revolta care a pus capăt regimului colonelului Muammar Gadhafi, în 2011, pentru a se implanta în această ţară cu importante resurse de petrol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.