Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA raportează 1.536 de noi decese din cauza SARS-CoV-2. O proiecţie preconizează 22.000 de morţi în următoarele 25 de zile

Twitter
coronavirus SUA

Statele Unite au înregistrat 1.536 de morţi din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore, iar bilanţul deceselor a crescut la 91.845 de la începutul epidemiei, a anunţat miercuri Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP.

Peste 1,5 milioane de contaminări cu noul coronavirus au fost înregistrate de la începutul epidemiei în ţară, potrivit news.ro.

Vezi și: ÎPS Pimen a murit: Biografia unui ierarh unic în Biserica Ortodoxă Română

Statele Unite au înregistrat duminică şi luni cele mai mici bilanţuri zilnice ale morţilor din ultimele săptămâni, însă Universitatea Johns Hopkins îşi actualizează bilanţurile în continuu, pe măsură ce autorităţile sanitare locale din ţară tramsit date.

1.000 DE MORŢI PE ZI PÂNĂ LA 13 IUNIE

Potrivit unei medii a nouă modelizări epidemiologice realizate de cercetători de la Universitatea din Massachusetts, numărul morţilor din cauza covid-19 ar urma să ajungă la 113.000 până la 13 iunie.

Această nouă proiecţie, publicată marţi, în timp ce numeroase state au luat măsuri în vederea relansării economiei, preconizează 22.000 de morţi în Statele Unite în următoarele 25 de zile - confirmând tendinţa a aproximativ 1.000 de morţi pe zi de până acum

Citește și: Transfer spectaculos în PPUSL: Un personaj care a plecat din PSD s-a înscris la 'umaniști'

Potrivit laboratorului Universităţii din Massachusetts, există 10% şanse ca numărul morţilor să nu depăşească 107.000 până la 13 iunie.

Tot 10% şanse sunt ca numărul morţilor să depăşească 121.000 până la aceeaşi dată.

Potrivit unei estimări anterioare a laboratorului, Statele Unite urmează să depăşească pragul de 100.000 de morţi la începutul lui iunie.

Citește și: Violeta Alexandru a ajuns și la Reuters și critică modul în care sunt tratați muncitorii români: 'Probleme sistemice care nu au fost rezolvate adecvat'

Aceste noi date sunt publicate în contextul în care numeroase state americane au luat măsuri - unele mai uşoare, altele mai substanţiale - în vederea relansării economiei, oprite din martie.

Casa Albă estimează un bilanţ total cuprins între 100.000 şi 240.000 de morţi în Statele Unite.

Noul coronavirus a ucis peste 322.000 de oameni în lume de la apariţia sa în China, la sfârşitul anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.