Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA reacționează, după ce Iranul a anunțat că a ARESTAT 17 spioni CIA, pe care i-a condamnat la MOARTE: 'Regimul iranian are o lungă istorie de minciună'

iran

Secretarul de stat american Mike Pompeo a respins luni anunţul Iranului că a reţinut 17 spioni care lucrau pentru Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a SUA şi că i-a condamnat la moarte pe unii dintre ei, relatează Reuters.

Iranul a făcut anunţul în media de stat, afirmând că presupuşii spioni au fost arestaţi într-o perioadă de 12 luni până în martie 2019. Astfel de anunţuri nu sunt neobişnuite în Iran, dar momentul în care se întâmplă acest lucru suscită preocupări că Teheranul îşi înăspreşte poziţia în disputa cu puterile occidentale, comentează Reuters.

Citește și: Atac dur la adresa lui Rareș Bogdan și Moise Guran: Incitatori populiști

"Regimul iranian are o lungă istorie de minciună... Aş privi cu mult scepticism tot ce spun iranienii despre ceea ce au făcut", a declarat Pompeo în cadrul unui interviu pentru Fox News Channel.

Pompeo a refuzat să comenteze vreau caz specific, dar a precizat: "Există o listă lungă de americani la care lucrăm pentru a-i aduce acasă din Republica Islamică Iran", scrie agerpres.ro.

Citește și: Mega-eveniment pentru Klaus Iohannis! Când și unde va avea loc

În ultimele săptămâni, Statele Unite au acuzat Iranul pentru o serie de incidente în strâmtoarea Ormuz, o importantă rută de navigaţie în comerţul cu petrol. Iranul a respins acuzaţiile.

Vineri, Iranul a capturat un petrolier sub pavilion britanic în strâmtoarea Ormuz. Teheranul a avertizat anterior că va lua măsuri de retaliere după ce Marea Britanie a sechestrat un petrolier iranian în apele Gibraltarului, suspectat că transporta petrol în Siria.

Citește și: Traian Băsescu face dezvăluri! Ce a vrut Klaus Iohannis să facă

Întrebat despre un posibil rol al al SUA în aceste tensiuni, Pompeo a spus: "Responsabilitatea revine Marii Britanii de a avea grijă de propriile nave".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.