Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, reacție în scandalul rachetei rusești: 'Niciun indiciu' privind o amenințare militară rusă la adresa României

romania sua

Washingtonul nu are "niciun indiciu" privind o amenințare militară directă din partea Rusiei la adresa Republicii Moldova sau a României în acest moment, după ce Ucraina a declarat că mai multe rachete rusești au survolat cele două țări, a declarat vineri purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Vedant Patel, potrivit Reuters.

„Menținem un contact și o comunicare strânsă cu partenerii noștri moldoveni și aliații noștri români”, a adăugat Patel.

România neagă că o rachetă rusească a survolat țara

În cursul dimineţii, şeful Statului Major al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujni, afirmase că două rachete ruseşti Kalibr au trecut frontiera de stat a Ucrainei cu Republica Moldova şi au survolat şi teritoriul României.

Ministerul român al Apărării a venit ulterior cu precizări şi a spus că sistemul de supraveghere aeriană al României a detectat într-adevăr, vineri, o ţintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federaţiei Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, dar traiectoria rachetei nu a intersectat „în niciun moment” spaţiul aerian al României, ci al Republicii Moldova şi al Ucrainei.

Zelenski insistă în ciuda dezminților românești

Preşdintele Volodimir Zelenski a postat, vineri, un mesaj video pe Facebook, în care vorbeşte despre atacurile cu rachete şi drone cu care Rusia a lovit Ucraina în ultimele 24 de ore şi susţine în continuare că două dintre aceste rachete au trecut prin spaţiul aerian al României, deşi autorităţile de la Bucureşti au negat acest fapt.

„Mai multe rachete ruseşti au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al României. Rachetele de astăzi sunt o provocare pentru NATO, pentru securitatea colectivă. Este o teroare care poate şi trebuie să fie oprită. Oprită de către comunitatea internaţională. Şi le mulţumesc tuturor celor care înţeleg acest lucru. Le mulţumesc tuturor celor care ajută”, a declarat Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.