Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA retrag un portavion din Golful Persic, în ceea ce pare a fi un semnal pentru reducerea tensiunilor cu Iranul

Royal Navy
portavion britanic Royal Navy

Administraţia Joseph Biden a ordonat retragerea portavionului USS Nimitz şi a grupului naval aferent din Golful Persic, în ceea ce pare a fi un semnal pentru reducerea tensiunilor cu Iranul.

Portavionul USS Nimitz şi grupul naval aferent se retrag din zona de responsabilitate a Comandamentului Central american (CENTCOM) şi se îndreaptă spre regiunea SUA-Indo-Pacific, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, John Kirby, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Lovitură în plin pentru bugetari! Premierul Cîțu anunță dispariția unor sporuri

După această decizie, Statele Unite nu vor mai avea niciun portavion în zona de responsabilitate a Comandamentului Central (CENTCOM).

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, consideră că Statele Unite au în continuare "o prezenţă robustă în Orientul Mijlociu", a precizat John Kirby.

"Vrem să le mulţumim membrilor echipajelor navelor şi aeronavelor care au oferit susţinere Comandamentului Central american mai mult de 270 de zile, garantându-ne securitate şi descurajând un conflict într-o regiune foarte sensibilă", a subliniat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, conform unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Retragerea portavionului USS Nimitz este un semnal adresat de Administraţia Joseph Biden în sensul diminuării tensiunilor cu Iranul.

Preşedintele Joseph Biden a semnalat că Statele Unite se vor alătura din nou Acordului nuclear iranian dacă Administraţia de la Teheran revine la respectarea strictă a tratatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.