Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Rusia dă semne de disperare

sua rusia

O propunere a Rusiei de a-l trimite pe prim-ministrul Dmitri Medvedev în SUA pentru a discuta despre cooperarea militară în legătură cu Siria este un semn de "disperare", a considerat Casa Albă miercuri, notează agenţia DPA. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a propus să-l trimită pe Medvedev în fruntea unei delegaţii în Statele Unite, a anunţat marţi Kremlinul. 

Washingtonul şi Moscova au purtat convorbiri pentru a evita ciocniri neaşteptate între forţele lor armate în timp ce desfăşoară campanii separate deasupra Siriei, dar Washingtonul a respins orice discuţii de coordonare a operaţiunilor atât timp cât Rusia sprijină regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, aminteşte DPA. 

"Nu suntem interesaţi să facem acest lucru atât timp cât Rusia nu este dispusă să aducă o contribuţie constructivă la efortul nostru de a contracara" Statul Islamic, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest. 

"Rusia are propria agendă şi este o agendă urmărită chiar acum de ei pe cont propriu. Deci, nu este deosebit de surprinzător pentru mine că preşedintele Putin recurge, cu un fel de disperare, să încerce să-l trimită pe al doilea cel mai înalt rang oficial din guvernul rus în Statele Unite pentru a încerca să ne convingă să ne alăturăm", a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.