Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA se disculpă: Emisarul special Elliott Abrams, a negat acuzațiile Rusiei privind pregătirea unei intervenții militare în Venezuela

sua rusia

Emisarul special al Statelor Unite în Venezuela, Elliott Abrams, a negat marți acuzațiile Rusiei privind pregătirea unei intervenții militare în Venezuela, pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui Nicolas Maduro, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Citeste si Judecătorii explică de ce i-au câștig de cauză lui Liviu Dragnea în cazul completurilor de 5 - ÎCCJ făcut exces de putere

„Președintele păstrează toate opțiunile pe masă. Președintele a spus mereu acest lucru, și pe bună dreptate. Este în beneficiul bolnav al Rusiei să vorbească despre o intervenție militară, după ce au dezmembrat Georgia și Ucraina”, a declarat Elliott Abrams, înainte de participarea la întâlnirea Consiliului de Securitate ONU.

Oficialii americani au negat în mai multe rânduri acuzațiile Rusiei privind intervenția militară în Venezuela, catalogând-o drept „propagandă”.

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus de Securitate, un organism subordonat direct preşedintelui Vladimir Putin, a declarat marți că Statele Unite pregătesc o intervenţie militară în Venezuela, pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui Nicolas Maduro.

"Statele Unite pregătesc o invazie militară într-un stat independent", a declarat Nikolai Patruşev într-un interviu acordat publicaţiei ruse Argumenty i Fakty.

"Transferul trupelor speciale americane în Puerto Rico, aducerea forţelor americane în Colombia şi alte lucruri indică faptul că Pentagonul suplimentează efectivele militare în regiune pentru a le folosi în operaţiunea de înlăturare de la putere a lui Maduro", a precizat Nikolai Patruşev.

Uniunea Europeană a exprimat preocupare în legătură cu riscul izbucnirii unor confruntări militare în Venezuela, pe fondul informaţiilor privind mobilizarea trupelor americane în apropierea frontierei acestei ţări. Vicepreşedintele Venezuelei responsabil de Afaceri Europene, Yvan Gil, a avertizat, potrivit agenţiei de presă EFE, că o intervenţie militară "ar genera o stare de instabilitate fără precedent în regiune".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.