Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA şi Germania promit sprijin Republicii Moldova. Cu o condiţie

rusia moldova ue

SUA şi Germania şi-au reiterat sprijinul pentru Republica Moldova, dar au cerut urgentarea reformelor de către guvernul de la Chişinău în special în domeniul justiţiei şi măsuri mai ferme în ceea ce priveşte combaterea corupţiei, rezultă din convorbirile purtate de ministrul de externe moldovean, Andrei Galbur, cu ocazia participării la Conferinţa de securitate de la Munchen, care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în capitala bavareză, a relatat Radio Chişinău, potrivit Agerpres.

Astfel, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, a subliniat duminică necesitatea înfăptuirii fără întârziere a reformelor angajate de Republica Moldova în domeniul justiţiei, subliniind importanţa combaterii corupţiei, asigurării supremaţiei legii, redresării situaţiei din sectorul financiar-bancar. 

Cu acest prilej, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe teme actuale din agenda relaţiilor bilaterale, priorităţile guvernului moldovean, evoluţiile politice din republică, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe moldovean.

Vezi şi: Iohannis, discurs despre viitorul NATO în faţa liderilor lumii

În cadrul Conferinţei de securitate de la Munchen, şeful diplomaţiei moldovene a avut o întrevedere şi cu unul din consilierii cancelarului german Angela Merkel pentru politica externă şi de securitate, Christoph Heusgen. Acesta a pus accentul pe realizarea reformelor prevăzute de Acordul de asociere a Republicii Moldova la UE, priorităţile noului guvern de la Chişinău şi perspectivele reglementării conflictului transnistrean, potrivit unui comunicat separat al MAE moldovean. 

Heusgen a subliniat importanţa angajamentului deplin al noului guvern moldovean în implementarea consecventă şi în întregime a prevederilor Acordului de asociere, în special în ceea ce priveşte combaterea corupţiei, reforma sistemului de justiţie, redresarea situaţiei social-politice, reluarea dialogului cu partenerii externi de dezvoltare. 

Consilierul Angelei Merkel a confirmat disponibilitatea Germaniei de a sprijini în calitatea sa de preşedinte în exerciţiu al OSCE procesul de negocieri în formatul '5+2' pentru rezolvarea conflictului transnistrean.

Vezi şi: Planul secret de război al americanilor împotriva Rusiei: Se antrenează în peşteri secrete / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.