Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și UE lucrează la foc automat pentru a scăpa de gazul rusesc: întâlnire la nivel înalt între oficiali de top

sua ue

La 28 aprilie, Grupul operativ UE-SUA privind securitatea energetică s-a reunit personal la Washington pentru a discuta punerea în aplicare a declarației comune din 25 martie a președinților Joe Biden și Ursula Von der Leyen.

În cadrul reuniunii, prezidată de Amos Hochstein, consilier principal al SUA pentru securitate energetică, și de Björn Seibert, șeful de cabinet al președintelui Comisiei Europene, au fost analizate progresele înregistrate în ceea ce privește diversificarea aprovizionării cu gaze naturale a Europei și reducerea cererii de gaze naturale a Europei. Discuția a avut loc după două reuniuni recente ale grupului operativ, la care au participat înalți funcționari ai SUA și ai Comisiei Europene, reprezentanți ai statelor membre ale UE și participanți din industrie.

Părțile au discutat, de asemenea, despre Platforma de achiziție de energie a UE și despre planurile de stabilire a unui cadru pentru accelerarea diversificării aprovizionării cu gaze naturale, inclusiv aprovizionarea suplimentară cu GNL. Părțile au discutat, de asemenea, despre opțiunile de reducere a cererii de gaze naturale în Europa, inclusiv prin implementarea pompelor de căldură, a tehnologiilor care promovează eficiența energetică și economiile de energie, cum ar fi termostatele inteligente, și a energiei regenerabile.

Vezi și: Paradoxul sancțiunilor împotriva Rusiei: Moscova aproape şi-a dublat veniturile obţinute din combustibili fosili. Germania este cel mai mare importator

În săptămânile următoare, lucrările vor continua la nivel tehnic și la nivelul înalților funcționari, iar grupul operativ a decis să se reunească din nou în persoană în luna iunie, pentru a evalua progresele înregistrate în ceea ce privește planul de lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.