Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt în alertă: Un avion s-a prăbușit în Afganistan

Americanii sunt în alertă. Un avion F-16 al forţelor aeriene americane s-a prăbuşit după decolare de pe baza militară Bagram din Afganistan. Avionul s-a prăbuşit la scurt timp după decolare, marţi, în apropierea bazei aeriene Bagram din Afganistan şi pilotul s-a catapultat, a anunţat Pentagonul, informează AFP.

"Pilotul a reuşit să se catapulteze fără probleme şi a fost recuperat" de forţele NATO la faţa locului, a declarat Peter Cook, purtător de cuvânt al Pentagonului, într-un briefing de presă. "Cauzele acestui accident vor fi cercetate", a adăugat el. El a spus că accidentul a avut loc în jurul orei 20.30 locale (16.30 GMT). La ora actuală, au rămas aproximativ 9.800 de soldaţi americani în Afganistan, aminteşte France Presse.

Citește și: Șeful unui mare lanț de magazine: 'M-au pus să vând carne expirată splălată cu detergent'

Ei au misiunea de a antrena şi consilia armata afgană şi nu sunt implicaţi direct în lupte împotriva talibanilor. Cu toate acestea, ei pot efectua misiuni antiteroriste contra Al Qaida şi grupării Statul Islamic. Baza de la Bagram, cea mai mare bază americană în Afganistan, este situată la nord de Kabul, anunță Agerpres.

Problemele sunt însă altele. Aeronava americanilor nu ar fi trebuit să ajungă pe mâna adversarilor pentru că are la bord tehnologie de ultimă oră. Un avion F-16 ar costa, conform site-urilor de specialitate, peste 20 de milioane de dolari.

Citește și: Doliu la Hollywood: O mare actriță, câștigătoare a Oscarului, a încetat din viață / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.