Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt 'INTERESATE' de războiul coreean: Conflictul bagă MILIARDE de dolari în buzunarele americanilor

time.com
donald trump

Preşedintele american Donald Trump a discutat într-o convorbire telefonică, luni, cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-In, despre perspectiva vânzării către Seul a unor echipamente militare în valoare de "miliarde de dolari" pe fondul acutizării tensiunilor cu regimul de la Phenian, relatează publicaţia franceză Le Figaro.

"Preşedintele Trump şi-a dat acordul de principiu pentru achiziţionarea de către Coreea de Sud a unor echipamente militare şi arme în valoare de mai multe miliarde de dolari de la Statele Unite", a indicat Casa Albă într-un comunicat, fără alte precizări cu privire la acest contract.

Citește și: Coreea de Nord e AVERTIZATĂ și de China: 'Să ÎNCETEZE acţiunile care sunt GREȘITE'

Între 2010 şi 2016, Seulul a cumpărat echipament militar în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari din SUA, potrivit estimărilor Institutului Internaţional de Cercetare pentru Pace cu sediul la Stockholm (Stockholm International Peace Research Institute - SIPRI).

În cadrul convorbirii lor telefonice, cei doi lideri au subliniat "ameninţarea gravă pentru întreaga lume a ultimei provocări din partea Coreii de Nord".

Executivul american a confirmat de asemenea informaţiile preşedinţiei sud-coreene potrivit cărora cei doi lideri şi-au dat acordul de principiu pentru eliminarea pragului care limitează la 500 de kilograme încărcătura rachetelor sud-coreene.

Citește și: Veste TERIBILĂ de la Moscova: E un nou Război Rece cu Occidentul, viitorul nu arată prea optimist

În acelaşi timp, agenţia de presă Yonhap a relatat luni că SUA şi Coreea de Sud examinează posibilitatea desfăşurării unui portavion cu propulsie nucleară, a unor bombardiere strategice şi a altor mijloace puternice de descurajare în Peninsula Coreea ca răspuns la cel mai recent test nuclear al Coreii de Nord, anunță Agerpres.

Statele Unite, împreună cu aliaţii lor europeni şi japonezi, au anunţat luni negocierea de noi sancţiuni severe de către ONU împotriva Coreii de Nord, dar poziţia Rusiei şi a Chinei, care dispun de drept de veto în Consiliul de Securitate, rămâne incertă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.