Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - SUA sunt pregătite să intervină militar în Venezuela

politique-actu.com
venezuela columbia guyana suriname ecuador panama salvador

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat, miercuri, că Statele Unite sunt pregătite să intervină militar pentru a opri tensiunile din Venezuela, scrie Reuters, citat de news.ro.

„O acţiune militară este posibilă. Dacă de acest lucru este nevoie, Statele Unite asta vor face”, a declarat Pompeo pentru Fox Business Network, însă a adăugat că Washingtonul ar prefera o tranziţie paşnică a puterii în Venezuela.

„Am prefera o tranziţie paşnică la putere, cu plecarea lui Maduro şi organizarea de noi alegeri, dar preşedintele (Trump) a afirmat că la un moment dat va trebui să ia decizii'', a mai explicat Pompeo, citat de Agerpres. "Este pregătit să facă ceea ce este necesar", a spus el.

Juan Guaidó, autoproclamat preşedinte al Venezuelei, recunoscut de peste 50 de state, i-a chemat pe susţinătorii lui la „cel mai mare protest”, miercuri, în încercarea de a-l înlătura pe Nicolás Maduro.

La rândul său, Nicolas Maduro a declarat că protestele coordonate de liderul opoziţiei Juan Guaido şi colegul său de partid Leopoldo Lopez, despre care a afirmat că reprezintă o tentativă de lovitură de stat, au fost învinse şi a negat zvonurile că ar fi plănuit să fugă în Cuba.

Nivelul de trai al venezuelenilor a scăzut mai mult în primele luni ale acestui an, cu hiperinflaţie, pene de curent şi de apă, lipsă de medicamente şi mâncare. Milioane de persoane au părăsit ţara în ultimii doi ani.

Socialistul Maduro îl numeşte pe Guaidó marionetă a SUA, care încearcă să orchestreze o lovitură de stat.

Preşedintele şi-a chemat, de asemenea, susţinătorii să iasă în stradă miercuri.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.