Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt ULUITE: Cel mai nou sondaj arată o altă diferență între Donald Trump și Hillary Clinton

twitter.com
trump clinton

Democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump sunt într-o cursă strânsă, odată cu intrarea în ultima săptămână plină de campanie înaintea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, arată luni sondajele, citate de agenţia DPA.

Clinton conduce cu un avans de doar un punct procentual într-un sondaj ABC News/Washington Post, publicat luni şi care conturează imaginea a doi candidaţi profund nepopulari, fiecare împovărat de propria serie de scandaluri.

Citește și: CAZ ȘOCANT în învățământ: Ce le-a putut face o profesoară la doi elevi

Clinton, candidatul nominalizat de Partidul Democrat, îl devansează la nivel naţional pe rivalul ei republican cu 46% din intenţiile de vot, faţă de 45% pentru Trump, arată sondajul, în timp ce alţi candidaţi, libertarianul Gary Johnson, şi candidata Partidului Verde, Jill Stein, ar obţine 4% şi respectiv 2%.

Aproape două treimi dintre alegători au o percepţie nefavorabilă despre ambii candidaţi aflaţi în frunte.

Citește și: Dan Negru face marele anunț: CANDIDEZ

Sondajul a fost realizat înainte ca FBI să anunţe descoperirea unor noi email-uri având legătură cu investigaţia asupra serverului de e-mail privat al lui Clinton, dar notează că răspunsurile date după acest anunţ arată că preferinţele alegătorilor în mare parte nu s-au schimbat.

Trump a criticat-o pe Clinton după acest anunţ survenit în weekend, în timp ce ea a cerut FBI să facă publice mai multe informaţii.

Citește și: Lucruri inedite și mai puțin știute despre Planeta Pământ

Cu toate acestea, cursa electorală va fi câştigată pe baza rezultatelor din fiecare stat, scrie DPA. Dintre statele cruciale unde cursa este strânsă, Trump are un uşor avans sau este la egalitate cu Clinton în Ohio şi Florida, ceea ce i-ar putea deschide calea spre Casa Albă, arată site-ul Real Clear Politics.

Clinton, în schimb, conduce cu câteva puncte procentuale în state-cheie în procesul electoral, precum Pennsylvania, Colorado şi Carolina de Nord, transmite agerpres.ro.

Citește și: A lovit mașina poliției în timp ce-și făcea selfie în sânii goi: Și asta nu e tot

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.