Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Trump îi cere procurorului general să ancheteze asupra articolului anonim din New York Times

donald trump

Preşedintele american, Donald Trump, i-a cerut vineri procurorului general al Statelor Unite, Jeff Sessions, să ancheteze asupra articolului de opinie anonim publicat de cotidianul New York Times, un text exploziv al unui înalt responsabil al administraţiei sale denunţând "imoralitatea preşedintelui", relatează AFP.

"Aş spune că Jeff (Sessions) ar trebui să ancheteze" pentru a descoperi "cine este autorul acestui articol, pentru că eu cred că este o reală problemă de securitate naţională", a precizat şeful statului într-un interviu acordat la bordul avionului prezidenţial Air Force One.

Miercuri, cunoscutul jurnal newyorkez a publicat în paginile sale un articol de opinie cu titlul "Fac parte din rezistenţa din cadrul administraţiei Trump", în care un membru al administraţiei a povestit, sub protecţia anonimatului, cum el şi alţii încearcă să lupte din interior împotriva "celor mai rele intenţii" ale unui preşedinte cu un stil de a conduce "meschin", "impetuos" şi "ineficient".

De atunci, furia celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite creşte zilnic. El a cerut New York Times, despre care frecvent afirmă că este "Fake News", să dezvăluie numele "laşului" care a scris articolul.

Relaţiile dintre Donald Trump şi procurorul general al SUA sunt tensionate, preşedintele criticându-l deseori în public pe Jeff Sessions căruia îi reproşează în special că s-a recuzat în ancheta rusă asupra suspiciunilor de înţelegere secretă între echipa sa de campanie şi Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.