Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vor impune SANCȚIUNI Rusiei pentru atacurile cibernetice care l-au făcut președinte pe Trump

obama putin

Rusia şi preşedintele ei, Vladimir Putin, trebuie să se aştepte la sancţiuni dure ca urmare a atacurilor cibernetice din timpul campaniei electorale americane, a declarat miercuri congresmanul Lindsey Graham, membru al Partidului Republican din care face parte şi preşedintele ales al SUA, Donald Trump, transmite agenţia Reuters.

Congresmani atât democraţi cât şi republicani - inclusiv Lindsey Graham - au cerut la începutul lunii constituirea unei comisii bipartizane care să investigheze acele atacuri cibernetice care ar fi fost coordonate din alte ţări, tabăra democrată acuzând Rusia că a încercat să influenţeze rezultatul scrutinului prin asemenea operaţiuni, scrie agerpres.ro.

Citește și: BOMBĂ Ăsta e motivul pentru care Klaus Iohannis a refuzat-o pe Sevil Shhaideh?

'Vor fi sancţiuni bipartizane care vor lovi puternic Rusia şi mai ales pe Putin individual (...) A sosit timpul ca Rusia să înţeleagă - destul este destul ! (...) Este ceea ce puteţi aştepta în SUA în anul 2017: un efort bipartizan în Congres de a răspunde interferenţei Rusiei în alegerile noastre', a spus Lindsey Graham în timpul vizitei pe care o desfăşoară în Letonia în cadrul unui turneu în cele trei state baltice (Estonia, Lituania şi Letonia), vizită despre care unii comentatori afirmă că are scopul de a tempera temerile acestor ţări faţă de politica externă pe care o va promova preşedintele ales al SUA, Donald Trump.

De altfel, autorităţile a două dintre aceste ţări s-au plâns şi ele de atacuri informatice executate din Rusia. Prima a fost Estonia, care în anul 2007 a fost ţinta unui atac cibernetic masiv ce a vizat atât website-uri guvernamentale cât şi private.

Citește și: Moise Guran e acuzat de PLAGIAT: Ce ar fi făcut fostul jurnalist

Săptămâna trecută, un oficial lituanian a declarat că Rusia este responsabilă pentru o serie de atacuri cibernetice care au afectat în ultimii doi ani sistemele informatice ale guvernului de la Vilnius. Anterior şi şeful contraspionajului lituanian a spus că Rusia a încercat să provoace haos în ţara sa în anul 2012 printr-un atac cibernetic îndreptat împotriva Băncii Centrale a Lituaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.