Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vor livra ventilatoare medicale mai multor ţări în curs de dezvoltare

www.romedic.ro
Aparat ventilatie pulmonara

Statele Unite au anunţat vineri că vor vinde ventilatoare medicale în cel puţin patru ţări în curs de dezvoltare pentru a lupta împotriva coronavirusului, notează AFP.

Donald Trump a discutat la telefon cu omologii săi din Indonezia, Ecuador, Salvador şi Honduras, şi le-a promis furnizarea acestor echipamente medicale de o importanţă vitală pentru bolnavii de COVID-19, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă .

"Le vom trimite ventilatoare medicale de care au o nevoie disperată, am produs recent în număr mare şi îi vom ajuta mult şi în alte moduri", a declarat liderul de la Casa Albă pe Twitter după convorbirea cu preşedintele ecuadorian, Lenin Moreno, a doua ţară ca număr de cazuri din America Latină.

Subsecretarul de stat pentru America Latină, Michael Kozak, a confirmat că Washingtonul va vinde aceste ventilatoare medicale.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

"Am reuşit să ne acoperim necesarul intern, putem începe să le exportăm", le-a spus el jurnaliştilor.

"În multe cazuri, aceste ţări vor doar să cumpere. Nu ne cer să le plătim pentru ei", a adăugat diplomatul american, precizând că este posibil ca unele dintre acestea să folosească ajutorul SUA pentru a finanţa aceste importuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.