Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vor trimite mai mult armament țărilor NATO, printre care și România

NATO2

Președintele Obama plănuiește să crească substanțial numărul armelor, vehiculelor armate și alte echipamente pentru țările NATO din Centrul și Estul Europei, ca o măsură de apărare în fața viitoarelor amenințări care ar veni din Rusia sau din regiune.

Casa Albă a dezvoltat un plan prin care vor fi alocate sume suplimentare pentru echipamente. Astfel că un buget de peste 3.4 miliarde de dolari va fi cheltuit pentru asta în Europa în 2017, scrie New York Times.

Armele și echipamentul vor fi folosite de americani și forțele NATO pentru a asigura pacea în regiune. Deși activitatea militară din estul Ucrainei a fost redusă, Moscova continuă să mențină forțele acolo. Drept urmare americanii vor să transmită un semnal președintelui Vladimir Putin, respectiv că Vestul este neîncrezător cu privire la motivele sale.

”Este un răspuns pe termen lung cu privire la asigurarea securității în Europa. Rusia a devenit un actor mai dificil”, a precizat un oficial american.

Printre țările care vor primi echipament suplimentar se numără România, Ungaria și țările baltice. Alt oficial, care nu a dorit să-i fie dezvăluită identitatea, a precizat că bugetul va include şapte miliarde de dolari numai pentru combaterea jihadisştilor din cadrul SI, cu 35% mai mult decât anul trecut.

Citește și NATO își face ”divizie de propagandă”

Sursa foto: Bryan Denton for The New York Times

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.