Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Subiecte greșite la proba de Limba română a Bacalaureatului pentru candidații unui liceu din Blaj

bacalaureat

Elevii care au susținut, luni, proba de Limba română a Bacalaureatului la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj, județul Alba, au primit de două ori la rând subiecte greșite, motiv pentru care examenul s-a prelungit cu aproximativ 50 de minute, conform Mediafax.

Citește și: Verdict DRAMATIC al medicilor privind starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu

La proba de Limba română a examenului de Bacalaureat organizată, luni, la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj, județul Alba, absolvenții profilului „uman” au primit o parte dintre subiectele care trebuiau repartizate la profilul „real”.

După ce greșeala a fost sesizată, s-au împărțit din nou subiectele, dar s-a făcut aceeași eroare.

Elevii care au susținut examenul au spus că abia a treia oară au primit subiectele corecte pentru profilul lor, iar timpul de examinare a fost prelungit.

„În data de 01.07.2019, la proba scrisă Ea) - Limba şi literatura română, din cadrul examenului de bacalaureat naţional, sesiunea iunie-iulie 2019, la Centrul de Examen de la Colegiul Naţional Blaj, imediat după ora 9.00 când au fost deschise plicurile cu subiecte în sălile de clasă unde candidaţii trebuiau să primească subiect pentru profilul umanist, Comisia din Centrul de Examen a constatat că aceşti candidaţi au primit subiect de profil real. În aproximativ 30 de minute din acel moment, Comisia a remediat total situaţia creată, distribuind candidaţilor subiectul corect şi corespunzător profilului”, a declarat, marți, inspectorul general adjunct al ISJ Alba, Alexandru Dăncilă.

El a precizat că, din momentul distribuirii subiectului corect, timpul alocat rezolvării acestuia a fost de trei ore, conform metodologiei şi procedurilor în vigoare pentru organizarea examenului.

Dăncilă a mai anunțat că ISJ Alba a deschis o anchetă internă privind incidentul.

„La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba s-a demarat o anchetă referitoare la acest caz şi de asemenea s-au luat măsurile corespunzătoare desfăşurării următoarelor probe de examen”, a declarat adjunctul ISJ Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.