Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Substanță pentru curățenie, sursa mirosului care a dus la evacuarea a zeci de oameni

bloc

Mirosul necunoscut care a dus la evacuarea tuturor persoanelor dintr-un bloc din orașul Galați ar putea proveni de la o substanță chimică utilizată la curățenie. Pompierii au stabilit că, probabil, substanța a fost aruncată în scurgerea blocului dintr-un apartament situat la etajul 3, potrivit Mediafax.

Gălățenii care locuiesc în blocul în care s-a produs incidentul au stat noaptea în propriile apartamente, după ce pompierii au stabilit că nu este nici un pericol iminent.

„În momentul de față nu mai este nici un pericol. Locatarii au dormit în propriile apartamente”, a declarat reprezentantul ISU Galați, Dan Ionașcu.

Potrivit celor de la ISU Galați, pompierii și angajații societății Apă-Canal au verificat canalizările și s-a constatat prezența unei substanțe chimice necunoscute, peste limitele normale. Se pare că substanța a fost aruncată de la etajul trei al imobilului.

Citește și: O persoană a murit și alte patru au fost transportate la spital, după ce s-au intoxicat cu o substanță necunoscută

„S-au emis două concluzii ale intervenției de la blocul T10. O serie de substanțe chimice necunoscute au fost deversate în scurgerea blocului, cel mai probabil la nivelul etajului 3. Ulterior, acestea au ajuns în canalizare, dar s-au manifestat o vreme și în coloanele de aerisire. Împreună cu echipajul de pompieri cu autospeciala CBRN de la ISU Brăila, s-au reverificat toate apartamentele din bloc și s-a întocmit o hartă a valorilor înregistrate în timp, în fiecare din acestea. S-a constatat că substanța chimică urmează traseul canalizării blocului T10: după ce mirosul a dispărut din apartamente, el s-a făcut simțit o vreme în canalizare”, au precizat reprezentanții ISU Galați.

Miercuri, echipajul de la Brăila face o nouă verificare în bloc și în zonele limitrofe. Operațiunea nu implică evacuarea locatarilor.

Angajații ISU Galați au evacuat, marți după-amiaza, 25 de persoane dintr-un loc din oraș, după ce pe scara imobilului se simțea miros puternic de gaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.