Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Succes pentru România: deputatul Angel Tîlvăr a fost ales președinte al unei importante comisii din AP NATO

Angel Tilvar

Deputatul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei de Afaceri Europene, a fost ales președinte al unei importante comisii din Adunării Parlamentare a NATO.

În perioada 18 – 23 noiembrie 2020, Adunarea Parlamentară a NATO a organizat cea de-a 66-a Sesiune Anuală, cel mai important eveniment din calendarul de activități al organizației.

La acest forum interparlamentar au participat 269 de parlamentari din cele 30 de state membre NATO, peste 100 de membri ai legislativelor celor 30 de state partenere NATO, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale și experți internaționali în domeniul securității și apărării.

Domnul Angel TÎLVĂR, ales Raportor anul trecut, a prezentat, în cadrul lucrărilor raportul intitulat “Îmbunătățirea informării și educației despre NATO”.

În cea de-a doua zi a reuniunii, domnul Angel TÎLVĂR a fost ales, cu unanimitate de voturi, în funcția de Președinte al Comisiei pentru Dimensiunea Civilă a Securității a Adunării Parlamentare a NATO.

“Primesc această provocare, întrucât, de-a lungul întregii mele cariere politice, am promovat parteneriatul transatlantic și integrarea europeană și euro-atlantică a României.

Alegerea mea ca președinte al comisiei, într-un domeniu prioritar al activității AP NATO, este, totodată, o recunoaștere a contribuției și rolului semnificativ al României în cadrul Adunării Parlamentare a Alianței. Așa cum am mai spus, pentru România, în complicatul context actual de securitate, NATO reprezintă cea mai relevantă opțiune de apărare colectivă.

Cei 16 ani în NATO au consolidat profilul strategic al țării noastre, care astăzi este un partener de încredere, fiind recunoscute și apreciate contribuția, loialitatea și eforturile noastre de a ne îndeplini rolul pe care îl avem în cadrul Alianței.

De altfel, în cel mai amplu sondaj despre NATO realizat vreodată, România se situează între primele cinci state membre ale căror cetățeni au cea mai mare încredere în NATO.

Cred că România trebuie să folosească întregul său potențial, posibilitățile pe care i le oferă statutul său de membru NATO și UE, pentru a asigura securitatea și bunăstarea cetățenilor.

Alegerea mea reprezintă o provocare, dar și o oportunitate de a reprezenta interesele Alianței, care asigură securitatea a peste un miliard de cetățeni.

Mulțumesc colegilor din delegațiile naționale pentru votul dat și îmi exprim determinarea de a acționa, în continuare, ca un susținător al relațiilor transatlantice, promovând valorile democratice, în cadrul comunității euro-atlantice și nu numai”, a declarat domnul Angel Tîlvăr.

 

 

 

 

Elemente de context

Adunarea Parlamentară a NATO reprezintă un important forum pentru dialogul parlamentar internațional cu privire la probleme de securitate, politice, sociale şi economice.

AP NATO are un rol important în sensibilizarea parlamentarilor față de problemele de apărare şi securitate, fiind un forum în care legislatorii se întâlnesc pentru a discuta teme de actualitate, a schimba opinii şi a clarifica punctele de vedere ale celorlalți.

Prin activitățile sale, Adunarea Parlamentară contribuie la transparența politicilor NATO, rapoartele prezentate, dezbaterile, în general toate activitățile Adunării Parlamentare, ajutând la înțelegerea politicilor Alianței de către opinia publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.