Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Succese' sub conducerea Gabrielei Scutea: Parchetul General anunţă că a trimis în judecată un scandalagiu, după trei ani

Inquam Photos / Octav Ganea
gabriela scutea

După prinderea poliţiştilor mâncători de pizza şi lovitura aplicată mafiei nămolului de la Eforie, procurorii români anunţă noi succese în lupta cu infractorii. Parchetul General a trimis instanţei unul dintre puţinele rechizitorii finalizate după numirea procurorului general Gabriela Scutea. Parchetul care ar trebui să instrumenteze cele mai importante şi complexe anchete din ţară se laudă că a trimis în judecată, după trei ani de la faptă, un gălăţean care a făcut scandal într-o spălătorie auto.

"Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, cercetat în stare de libertate, în lipsă, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art.371 din Codul penal.

În fapt, din cercetările efectuate a rezultat că, în ziua de 10.09.2017, inculpatul s-a deplasat la o spălătorie auto din orașul Galați unde, în prezența tuturor persoanelor care se aflau la spălătorie ar fi adresat injurii și ar fi amenințat cu acte de violență pe administratorul spălătoriei și alte două angajate, solicitând concedierea acestora pentru că ar fi refuzat să fie angajate la spălătoria lui auto. Prin faptele sale acesta a tulburat ordinea și liniștea publică și a creat un sentiment de insecuritate tuturor persoanelor prezente.

În cauză s-a dispus și clasarea cauzei sub aspectul infracțiunilor de amenințare și șantaj, prevăzute de art. 206 și art. 207 din Codul penal, în ceea ce îl privește pe administratorul spălătoriei auto, fiind incidente dispozițiile art.16 alin.1 lit. b din Codul de procedură penală, respectiv clasarea cauzei sub aspectul infracțiunii de amenințare, prevăzută de art.206 din Codul penal, în ceea ce privește pe cele două angajate, întrucât lipsește plângerea prealabilă, fiind incidente dispozițiile art.16 alin.1 lit. e din Codul de procedură penală.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost înaintate Judecătoriei Galați, spre competentă soluționare", transmite PÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.