Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Succesiunea liderului, Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, ucis anul trecut, rămâne neclară (serviciile secrete americane)

Ayman al-Zawahiri

Succesiunea liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, ucis într-un raid american de anul trecut, rămâne neclară, a declarat marţi un oficial al serviciilor secrete americane, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Zawahiri a fost ucis în urma unui atac american în Afganistan, cea mai mare lovitură pentru gruparea militantă de când fondatorul său Osama bin Laden a fost ucis în 2011.

„Întrebarea pentru Al-Qaida, care încă nu şi-a găsit un răspuns, este cine urmează după Zawahiri”, a spus Christine Abizaid, directorul Centrului Naţional de Luptă împotriva Terorismului din SUA, într-un eveniment organizat de Institutul Washington.

Saif al-Adel, un misterios fost ofiţer al forţelor speciale egiptene, care este un membru de rang înalt al Al Qaeda, este văzut de experţi drept principalul candidat. Statele Unite oferă o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informaţiile care ar conduce la arestarea sa.

Abizaid a abordat, de asemenea, peisajul ameninţărilor din Statele Unite şi a spus că ţara se confruntă cu un mediu „imprevizibil”, adăugând că americanii trebuie să rămână vigilenţi cu privire la organizaţiile extremiste cu sediul în străinătate, cum ar fi Al-Qaida şi Stat Islamic.

„Mediul online este locul în care are loc cea mai mare parte a radicalizării”, a spus ea.

"Lupi singuratici" au rămas o ameninţare cheie pentru Statele Unite, a spus Abizaid, adăugând că ar putea fi inspiraţi de grupuri extremiste din străinătate sau ar putea fi conduşi de extremismul intern violent motivat rasial şi etnic.

Remarcile ei au reflectat o evaluare recentă a Departamentului pentru Securitate Internă, care a declarat în noiembrie că mediul de ameninţare din SUA va rămâne accentuat în următoarele luni, infractorii singuri şi grupurile motivate de o serie de ideologii reprezentând un pericol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.