Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia dă alerta: Scurgeri de gaze la Nord Stream 1

nord stream 1

Autoritatea maritimă suedeză a anunțat marți că a emis un avertisment cu privire la două scurgeri de gaze la conducta Nord Stream 1, deținută de Rusia, în apele suedeze și daneze, la scurt timp după ce a fost descoperită o scurgere la Nord Stream 2, aflat în apropiere.

„Există două scurgeri pe Nord Stream 1, una în zona economică suedeză și una în zona economică daneză. Ele sunt foarte aproape una de cealaltă", a declarat, pentru Reuters, un purtător de cuvânt al Administrației

Scurgerile au fost localizate la nord-est de insula daneză Bornholm, a precizat purtătorul de cuvânt. Nu se știe ce a cauzat scurgerile.

„Menținem o supraveghere suplimentară pentru a ne asigura că nicio navă nu se apropie prea mult de zonă", a declarat alt purtător de cuvânt al SMA.

Luni, autoritățile daneze au cerut navelor să se îndepărteze pe o rază de cinci mile marine la sud-est de insula Bornholm, după ce o scurgere de gaz de la gazoductul Nord Stream 2 a apărut în Marea Baltică.

Tot luni, operatorul Nord Stream 1, care a funcționat la capacitate redusă de la jumătatea lunii iunie înainte de a se închide complet în august, a dezvăluit că presiunea a scăzut pe ambele linii ale gazoductului.

Conducta Baltică, o nouă rețea submarină care livrează gaz norvegian către Polonia, cu o capacitate anuală de 10 miliarde de metri cubi pe zi, urmează să fie inaugurată marți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.