Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia ia în considerare interzicerea actului sexual pentru cei expuși la variola maimuței

change.org
act sexual interzis

În Europa au fost confirmate peste 100 de cazuri de variola maimuței, dintre care unul a fost confirmat în Suedia. Boala este acum clasificată ca fiind în general periculoasă, ceea ce deschide calea pentru noi măsuri de control asupra persoanelor suspecte de infectare.

"De exemplu, se poate spune că nu trebuie să fii activ sexual în timpul acestei faze infecțioase", spune Klara Sondén, medic și cercetător la Agenția de Sănătate Publică din Suedia, FHM.

Faptul că variola maimuței este acum clasificată ca fiind o boală general periculoasă ajută Agenția de Sănătate Publică din Suedia să "fie cu un pas înainte", spune Klara Sondén, informează expressen.se.

"Este vorba despre o urmărire mai activă a contactelor și despre faptul că medicii sunt obligați să raporteze, ceea ce ne oferă o bună imagine de ansamblu a răspândirii", spune ea.

Interzicerea actului sexual poate fi relevantă pentru suspecții infectați

Un mecanism pe care Klara Sondén îl evidențiază este posibilitatea de a pune în aplicare noi recomandări și reguli de conduită pentru persoanele suspecte de infectare. Cu toate acestea, probabil că nu va fi nevoie să se instituie restricții care să se aplice întregii populații pentru a opri virusul.

"Pentru această boală, nu există discuții despre restricții mai extinse, ci pur și simplu în jurul infecției confirmate pentru a o limita", spune Klara Sondén.

Potrivit FHM, boala nu constituie un motiv major de îngrijorare din partea populației, iar în prezent nu există semne că virusul s-ar fi răspândit în cadrul societății din Suedia.

"Nu este contagios prin faptul că te afli în aceeași cameră sau când mergi cu metroul, dar acest focar pe care îl vedem în Europa pare să fie contagios prin contactul apropiat cu corpul sau prin contactul cu fluidele corporale", spune Klara Sondén.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.