Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sultanul Erdogan este optimist după întâlnirea cu țarul Putin: Se reia transportul de cereale pe Marea Neagră?

voanews.com
erdogan-putin

După întâlnirea de la Soci cu omologul său rus Vladimir Putin, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a apreciat că acordul privind transportul de cereale pe Marea Neagră ar putea fi reluat în curând, transmit Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Înţelegerea mediată anul trecut de ONU şi Turcia a permis Ucrainei să exporte milioane de tone de cereale, dar a expirat la sfârşitul lui iulie şi nu a mai fost reînnoită de Rusia.

"Credem că iniţiativa ar trebui continuată prin înlăturarea neajunsurilor. În acest context, am pregătit un pachet care conţine noi sugestii, consultându-ne cu Naţiunile Unite. Cred că este posibil să facem progrese. Din punctul de vedere al Turciei, credem că vom ajunge în scurt timp la o soluţie care va îndeplini toate aşteptările", a spus Erdogan.

El a adăugat că alternativele la acord vehiculate "nu pot oferi o soluţie durabilă".

Putin, aflat alături de Erdogan la întâlnirea cu presa, a declarat că "vom face asta imediat ce toate acordurile incluse privind ridicarea restricţiilor pentru exporturile de produse agricole ruse vor fi implementate complet". El a confirmat că deocamdată Rusia va livra gratuit "în săptămânile următoare" cereale către şase ţări africane, aşa cum a promis în iulie.

Moscova a reclamat în trecut faptul că exporturile ruse pe Marea Neagră prevăzute de acord sunt îngreunate de restricţiile bancare impuse Rusiei de Occident după invazia în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.