Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suma ameţitoare pe care China trebuie s-o investească în ecologizare: Este mai mult decât bugetul României pentru un an

poluare beijing

China va avea nevoie de 3.000 de miliarde de yuani (440 de miliarde de dolari) în următorii trei ani, pentru a îmbunătăţi condiţiile sanitate la sate şi pentru a ecologiza mediul rural foarte poluat, potrivit unor oficiali guvernamentali citaţi de publicaţia People’s Daily, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

Fondurile vor fi necesare pentru a respecta standerdele statului de construcţie a unor grupuri sanitare curate, tratarea deşeurilor casnice şi construirea de centrale de tratare a apelor reziduale la sate, a anunţat jurnalul Partidului Comunist, care l-a citat pe An Xiaoning, un oficial al Ministerului pentru Afaceri Agricole şi Rurale.

Statul chinez a alocat în acest an 7 miliarde de yuani pentru promovarea unei ”revoluţii a toaletelor” în mediul rural şi a altor 3 miliarde de yuani pentru îmbunătăţirea mediului de viaţă pentru sătenii din vestul şi centrul Chinei, a spus An.

”Războiul împotriva poluării” se află în cel de-al şaselea an, iar până acum s-a concentrat pe îmbunătăţirea calităţii aerului în oraşele industrializate de pe coasta de est.

Până acum s-au făcut prea puţine eforturi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de mediu din regiunile rurale, unde suprafeţe mari de terenuri şi de apă au fost contaminate de lipsa infrastructurii de tratare a reziduurilor, utilizarea excesivă a fertilizatorilor şi a pesticidelor şi de construcţia de fabrici industriale care nu respectă standardele.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

Ministerul Agriculturii s-a angajat anul trecut să ia măsuri pentru combaterea poluării în mediul rural, promiţând să îmbunătăţească infrastructura satelor şi să combată obiceiurile proaste ale locuitorilor rurali. Cu toate acestea, ministerul a recunoscut că exită încă un deficit mare de finanţare.

China înceară şi readucerea în circuitul agricol a unor terenuri, pentru a creşte producţia, în timp ce procesul de urbanizare continuă. Beijingul ia măsuri pentru ca până la sfârşitul anului 2020 aproximativ 90% din terenurile agricole contaminate să poată fi din nou cultivate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.