Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suma FABULOASĂ pe care a câștigat-o Klaus Iohannis de pe urma cărții scrise de alții

În campania electorală, Klaus Iohannis s-a folosit intens de cartea ”Pas cu pas”, care a avut parte de peste 10 lansări în toată țara, evenimente care, evident, se transformau în șuete politice. În presă a ieșit însă informația că nu Iohannis ar fi fost cel care a scris cartea, ci colectivul de la ”Observator cultural”.

Citește și: LOVITURĂ uriașă pentru Klaus Iohannis: Nu el a scris cartea Pas cu Pas

De pe urma unei cărți pe care nu el a scris-o Klaus Iohannis a câștigat o sumă care i-ar face invidioși pe toți marii scriitori de la noi. Cartea ”Pas cu pas” s-a vândut în 130.000 de exemplare, a câte 12 lei bucata. La un calcul simplu ne rezultă circa 350.000 de euro.

Jurnalistul Ion Cristoiu analizează această informație, legată de carte, și îl desființează pe Klaus Iohannis.

”Klaus Iohannis a vrut să credem că pe mealeagurile românești a răsărit, înaintea unui președinte mai mult sau mai puțin competent, un memorialist de referință, un fel de François-René de Chateaubriand român care, român fiind, a scris Memorii de dincoace de mormînt și nu de dincolo de mormînt, ca franțuzul. Ca să aflăm, la cîteva luni de la publicitarea cărții "Pas cu pas" drept o carte scrisă de mînuța lui Klaus Iohannis, că e de fapt un colaj făcut de alții din interviurile date de fostul primar al Sibiului.

Desigur, memoriile multor politicieni din lumea asta nu sunt scrise de ei, ci de alții, ei doar iscălindu-le. Cu toate acestea, după apariția cărții, politicianul dezvăluie în interviuri explicative c-a dictat cartea cuiva sau că altcineva i-a stilizat-o. De ce? Pentru ca opinia publică să știe că nu-i vorba despre Memorii în sensul  literar al cuvîntului, ci de o întreprindere politică. Klaus Iohannis n-a suflat un cuvînt despre cine și cum a scris cartea.

Dar nu numai atît.
Publicitată drept ceea ce nu e – ca un butoi de varză murată prezentat cu huiet drept butoi de miere – cartea s-a vîndut într-un tiraj fabulos: 130.000 de exemplare.
Un asemenea tiraj înseamnă un profit uriaș.
Cît din acest profit a fost încasat de Klaus Iohannis?
Dacă banii au intrat numai în buzunarul lui Klaus Iohannis, asistăm la un folos necuvenit, deoarece cartea nu e rodul talentului și trudei sale creatoare.
Ne poate spune Klaus Iohannis dacă și cît a cîștigat după o carte pe care n-a scris-o el?”, susține Ion Cristoiu, într-un editorial EvZ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.