Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suma incredibilă pe care Mugur Isărescu o primește anual ca primă de vacanță. BNR îi dă 56.000 lei net

Inquam Photos / George Călin
Mugur Isărescu

BNR îi dă 56.000 lei net pe an lui Mugur Isărescu primă de vacanță. Guvernatorul ia banii și dacă stă acasă și nu merge în vacanță, spun reprezentanții Băncii. Toți angajații BNR iau această primă de vacanță pe care nu trebuie să o justifice cu deconturi.

Mugur Isărescu are unul dintre cele mai mari salarii din România. El are un venit lunar net de 56.000 de lei la care se adaugă o indemnizație pentru că participă la ședintele Consiliului de Administrație de 24.000 de lei.

În total, BNR îl plătește pe Isărescu cu suma de 80.000 de lei pe lună. Din acești bani, Isărescu nu își plătește și vacanțele.

Guvernatorul ia banii și dacă stă acasă

Potrivit contractului pe care îl are cu Banca Națională, Isărescu ia o primă de vacanță anuală egală cu salariul. Isărescu primește, anual, o primă de 56.000 lei net pentru vacanțe.

Doar că Isărescu nu trebuie să meargă în nicio vacanță pentru a primi acelști bani. „Prima de vacanță” în valoare de 56.000 de lei este încasată de Isărescu când pleacă în concediu și pentru acești bani nu trebui să aducă niciun act justificator. El poate sta acasă și tot va încasa acești bani.

Acest aspect a fost confirmat pentru newsweek de către Dan Suciu care a arătat că „nu este necesară decontarea sumelor. Ele se acordă tuturor angajaților BNR cu ocazia intrării în concediu de odihnă anual, conform legii”.

Primă de vacanță la toți angajații

Toți angajații BNR primesc o primă de vacanță egală cu venitul net pe care îl are fiecare.

Primele de vacanță se acordă tuturor angajaților BNR, conform prevederilor contractului colectiv de muncă anual, beneficii care se acordă implicit și pentru conducerea executivă a băncii, guvernator, prim vice guveverantor, viceguvernatori, în calitatea lor de angajati ai băncii”, a explicat Dan Suciu.

Isărescu a luat și anii trecuți prima de vacanță în jur de 50.000 de lei, aceasta fiind cu 3-4% mai mică.

Alte drepturi bănești primite de Isărescu, anual: o sumă „în cuantum 1,8 salarii nete lunare”. El mai ia o sumă din fondul de participare a salariaţilor la profit - în funcție de cuantumul fondului constituit potrivit prevederilor art. 43 din Legea nr. 312/2004.

Pe lângă cei 80.000 lei lunar pe care îi ia de la BNR, Isărescu mai primește o pensie de 19.700 de lei pe lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.