Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sume INCREDIBILE - În timp ce ratele românilor sar în aer, profitul băncilor din România a ajuns la un nivel RECORD

AP
bani

În vreme ce mulți români au mari dificultăți financiare din cauza creșterii ratelor, băncile din România se pot lăuda cu profituri uriașe.

"Sistemul bancar din România a făcut un profit consolidat de 685 de milioane de euro (3,18 miliarde de lei) în primele cinci luni ale anului și a revenit cu randamentul capitalului la 17%, nivel atins doar în perioada de boom din 2007-2008. Capacitatea băncilor de a face mari profituri s-ar putea să piară, în condițiile unor riscuri crescute. Creșterea dobânzilor la credite și menținerea costurilor de finanțare la niveluri scăzute, în combinație cu un cost mai redus al riscului și un avans al creditului duc sistemul bancar la noi niveluri record de profit. Băncile au făcut un profit net consolidat de 685 de milioane de euro (3,18 miliarde de lei) în intervalul ianuarie-mai, potrivit unei prezentări a guvernatorului Mugur Isărescu. Mai interesant este că instituțiile de credit au dus randamentul capitalurilor, indicatorul care contează pentru investitori, la nivelurile record de dinainte de criză", scrie Profit.ro.

Citește și: Ion Cristoiu, despre Klaus Iohannis: Electroratul îi cere lucruri imposibile: să dea lovituri de stat, să-l aresteze pe Dragnea .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.