Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Summitul G7, sub asediul studenţilor: Cele mai mari universităţi din lume s-au renumit pentru a da răspunsuri agendei comune a întânlirii

G7

Mai mult de 45 de universităţi internaţionale, printre care Cambridge, McGill, HEC Paris sau Universitatea din Tokio, au creat o alianţă înainte de summitul G7, care se va desfăşura la sfârşitul lui august în Franţa, pentru a oferi în comun răspunsuri la "marile provocări" înscrise pe agenda summitului, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.ro.

"Aceasta este absolut prima alianţă a preşedinţilor de universitate la scară internaţională, menită să structureze şi să întărească acţiunea lor la scară globală", au subliniat acestea miercuri într-un comunicat.

Citește și: Șeful Poliției, dezvăluire în cazul polițistului ucis: ‘La sfârșitul săptămânii’

Această alianţă îşi va desfăşura primul summit mondial în perioada 9-10 iulie, la Institutul de Ştiinţe Politice de la Paris. Vor fi abordate mai multe subiecte, printre care "rolul instituţiilor de învăţământ superior într-o lume globală", "climatul şi tranziţia energetică" sau "impactul inovaţiei tehnologice".

Citește și: Ascensiune fulminantă a lui Rareș Bogdan! Ce va conduce – ‘Votul a fost unanim’

Preşedinţii celor circa 40 de universităţi se angajează "să reflecteze împreună şi să definească acţiuni concrete pentru ca universităţile lor să contribuie la urgenţa pe care o presupun marile provocări" înscrise pe agenda mondială.

Următorul summit al G7, ce va reuni şefi de stat sau de guvern din Germania, Canada, SUA, Franţa, Italia, Japonia şi Marea Britanie, se va desfăşura la Biarritz, între 24 şi 26 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.