Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Summitul UE-Canada pentru semnarea acordului CETA va avea loc duminică

donald tusk

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat că o nouă reuniune pentru semanrea acordului de liber schimb între Uniunea Europeană și Canada (CETA) va avea loc duminică, informează Reuters.

„Misiune îndeplinită! Tocmai am convenit cu premierul Justin Trudeau să ținem summitul UE — Canada duminică!”, a scris Tusk într-un mesaj pe Twitter. Un purtător de cuvânt al Consiliului European a precizat că semnarea va avea loc la Bruxelles, în cadrul unei ceremonii programate în jurul orei prânzului.

Semnarea CETA a devenit posibilă după ce Belgia a fost în măsură să își dea acceptul în privința acordului. Parlamentul regiunii belgiene francofone Valonia a dat vineri undă verde, după ce blocase întreg procesul cu câteva zile înaintea încheierii.

O moțiune a parlamentului valon prin care i se cere șefului executivului local, Paul Magnette, să acorde delegație guvernului federal pentru a semna CETA din partea Belgiei a fost aprobată cu 58 de voturi pentru și cinci împotrivă, în cadrul unei ședințe plenare extraordinare în capitala regiunii francofone din sudul Belgiei, Namur.

”CETA amendat, CETA corectat este mai corect decât vechiul CETA; el oferă mai multe garanții decât vechiul CETA și este cel pe care eu îl apăr în fața dumneavoastră”, a spus  Paul Magnette în cadrul discursului susținut în ședința plenară extraordinară.

De acordul CETA se leagă speranţele românilor de a călători fără vize în Canada, începând de anul viitor. Ottawa a fost de acord să ridice restricţiile de la 1 decembrie 2017, dar doar dacă tratatul de liber schimb cu Uniunea Europeană va fi semnat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.