Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Super-mișcare pe piața media din Turcia. Probleme la Kanal D? Colosul media DOGAN a fost cumpărat de un apropiat al lui Erdogan

Broadband TV News
Dogan Media Group

Preluarea celui mai mare grup media din Turcia, Dogan, de care aparține și Kanal D, de către conglomeratul rival Demiroren, pentru o sumă de 919 milioane de dolari, a fost finalizată, a anunţat Dogan, transmite dpa.

Holdingul Demiroren, considerat proguvernamental, preia astfel o agenţie de ştiri, câteva dintre cele mai mari cotidiane din ţară, un cotidian de limbă engleză, postul local afiliat CNN, precum şi câteva canale sportive şi de divertisment.

OFICIAL România intră în RĂZBOIUL ECONOMIC cu SUA: Comisia Europeană va iniţia procesul de blocare a sancţiunilor SUA în dosarul nuclear iranian

Din holdingul Demiroren fac parte reţele de distribuţie de gaz şi un mall. Grupul a achiziţionat în ultimii ani două cotidiane, cunoscute ca abţinându-se de la critici împotriva guvernului.

Grupul media Dogan a încercat să-şi păstreze independenţa faţă de guvern, chiar dacă s-a confruntat cu presiuni tot mai mari, într-o ţară unde zeci de jurnalişti se află în spatele gratiilor.

Un număr de manageri şi de reporteri de la Dogan media fie au demisionat, fie au fost concediaţi în urma anunţului din martie privind vânzarea grupului.

Un investitor străin, gigantul media german Axel Springer SE, a comunicat în martie că îşi retrage toate participaţiile din cadrul Dogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.