Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suporterii vor avea acces pe stadionul Arena Naţională din Capitală de la ora 16:00, la meciul Austria - Macedonia de Nord

Euro 2020
Euro 2020

Suporterii vor avea acces, duminică, începând cu ora 16,00, pe stadionul Arena Naţională din Capitală, la partida de fotbal dintre echipele reprezentative ale Austriei şi Macedoniei de Nord, din cadrul Turneului final EURO 2020, pe baza biletelor puse la dispoziţie de organizator şi a brăţărilor de acces care confirmă respectarea regulilor sanitare şi epidemiologice, doar unul dintre aceste elemente nefiind suficient, informează Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Conform unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, suporterii trebuie să aibă asupra lor şi actele de identitate cu care şi-au rezervat biletul, scrie Agerpres.ro.

De asemenea, la partida, care începe duminică la ora 19,00, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă şi introducerea de băuturi alcoolice, materiale pirotehnice sau alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

Jandarmeria recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

O altă recomandate este evitarea deplasării în grupuri mari la sau de la arena sportivă.

Aproximativ 2.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele de deplasare a suporterilor, pentru prevenirea apariţiei unor evenimente de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică, precizează sursa citată.

Poliţia Rutieră va fluidiza traficul şi va îndruma conducătorii auto pe rute care să le permit să ajungă la destinaţia dorită.

În Centrul Vechi, Jandarmeria, Poliţia şi pompierii vor acţiona "în sistem integrat", fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, mai informează comunicatul.

În cadrul dispozitivului de ordine publică, se vor afla jandarmi vorbitori de limba engleză pentru a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipelor. Aceştia vor fi sprijiniţi de câte cinci ofiţeri de poliţie din Austria şi Macedonia de Nord, care au misiunea de a facilita dialogul şi transmiterea principalelor mesaje ale autorităţilor române.

Jandarmeria mai precizează că, în conformitate cu prevederile Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

Anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control corporal preventiv, efectuat de către firma de securitate contractată de către organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.

Regulile impuse de organizator şi de legislaţia în vigoare pentru a asista din tribune la meciurile EURO 2020 de pe Arena Naţională din Bucureşti pot fi accesate pe pagina oficială www.frf.ro, fie prin intermediul aplicaţiei EURO 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.