Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suporterul pălmuit în 2019 de fotbalistul brazilian Neymar a depus o nouă plângere

Suporterul pălmuit în 2019 de fotbalistul brazilian Neymar, victima hărţuirii după dezvăluirea identităţii sale pe Twitter, a depus o nouă plângere, marţi, după un articol publicat de site-ul Mediapart, conform căruia ar fi fost ţinta unei campanii ostile comandate de PSG, a aflat AFP de la avocatul său.

Această plângere a fost depusă la Paris, în special pentru "colectarea de date cu caracter personal prin mijloace frauduloase sau neloiale", "încălcarea secretului profesional", "violenţe psihologice în grup asupra unei victime" şi "hărţuire morală", potrivit Agerpres.

Clubul de fotbal Paris Saint-Germain a însărcinat între 2018 şi 2020 o agenţie de comunicare, Digital Big Brother (DBB), să creeze conturi de Twitter false pentru a desfăşura campanii împotriva unor ţinte ale grupării din capitala Franţei, a dezvăluit pe 12 octombrie site-ul Mediapart. Strategia se învârtea în jurul unui cont de "referinţă", Paname Squad, care se prezintă pe Twitter ca un "colectiv de pasionaţi de Paris Saint-Germain".

Printre ţinte a fost fanul echipei Rennes pălmuit de Neymar după înfrângerea suferită de PSG în finala cupei Franţei 2019 (2-2, 5-6 după lovituri de departajare). Paname Squad a dezvăluit pe Twitter identitatea şi anul naşterii acestui suporter. "După dezvăluirea identităţii sale, era oprit pe stradă, clientela restaurantului său s-a împuţinat, lumea trecea prin faţa locuinţei sale şi îl ameninţa", se subliniază în plângerea în care este menţionată şi "hărţuirea cibernetică".

Contactat săptămâna trecută de AFP, PSG a dezminţit "ferm afirmaţiile Mediapart".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.